Hoş Geldiniz

Vakfımızın Web Sayfalarına Hoşgeldiniz

Vakıflar; Sosyal, ekonomik, kültürel faaliyetlerde bulunurlar, eğitime, öğretime, belediyelere, sağlık işlerine ve yoksullara hizmet ederler. Geçmişin geleceğe taşınması ve yaşatılması vakıfların görevi arasındadır. Bu kadar güzel hizmetlerin sürekliliğini sağlamak da, insan olarak hepimizin görevidir.

İnsanlardaki yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak gerekir.

İşte bu manada düşünüp bir araya gelen, çok değerli 27 hemşehrimiz 1990 yılında Genel Merkezi Ankara’da olan Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfımızı, aşağıda yazılı amaçları gerçekleştirmek üzere kurmuşlardır.

Vakfımız amacını özetlersek:
a) Diyarbakır ilini tarihi ve kültürel yapısı ile tanıtmak, bu amaca yönelik konferanslar, sempozyumlar düzenlemek,
b) Tarihi ve turistik yapısını ortaya koyabilecek sergilere, fuarlara ve festivallere katılmak,
c) Yöre ile ilgili folklor hareketlerini tarihi yapısı içinde incelemek, tanıtılmasını sağlamak,
d) Milli Eğitim politikası doğrultusunda durumları ve çalışmaları ülke açısından takdirle izlenenlere eğitim, öğretim, sanat, kültür ve bilimsel çalışmaları konusunda her türlü dayanışma ve yardımı sağlamak ve öğrenim bursu vermektir.

Bu amaçları gerçekleştirmek üzere; Ankara Genel Merkezimiz, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Eskişehir ve Antalya Şubemiz faaliyet göstermektedir.

Diyarbakır’ımızı tanıtmak ve tüm faaliyetlerimizi, siyasi içerikten uzak haberleri, sanatsal, kültürel ve bilimsel etkinlikleri duyurmak, yazılan makaleler, şiirler, fıkralar ve çizilen karikatürleri yayınlamak, fotoğraf ve videoları görmek ve Vakfımız ile iletişimi daha kolay sağlamak için web sitemiz de hazırlanmıştır.

DİTAV Antalya Şubemiz Yönetim Kurulu Üyeleri için, 04.03.2011 tarihi çok önemli bir gün olarak kayıtlarımıza geçmiştir. Zira; bu gün, Vakıf Binamızın resmen hizmete açıldığı , Geleneksel Diyarbakır Gecemizin yapıldığı ve Web sitemizin açılışını yaptığımız gündür.

Şube binamızın yapımında emeği geçen, maddi ve manevi katkıda bulunan DİTAV’ın duyarlı tüm gönüllülerine, Vakfımız Kurucularına ve bilhassa Sayın Abdülkadir Aksu’ya, Genel Başkanımız Sayın Metin Cizreli ile Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerine ayrı ayrı, Şubemiz Yönetim Kurulu üyeleri; Sayın Turan Aytemiz, Sayın Göksu Aslan, Sayın Muzaffer Demiral’a, Sayın Hülya Narin’e, Sayın Halit Karakurt, Sayın Sedat Atlıoğlu, Sayın Aydın Gözbaşı, Sayın Sedat İpek Servet Narin'e Bekir Avşar'a, Aydın Korkmaz'a ve Web sitemizi de hazırlayıp hizmete sunan Sayın Bayram Baran’a,  çok teşekkür ederim.

Vakıf binamızın ve web sitemizin, DİTAV amaçlarına uygun hizmet edeceğinden emin olduğumu tekrar ifade ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Saygılarımla,
Ragıp Buyurkan